Almindingen

Hareløkkerne.

Kilde: Åge Keseler Kirketerp

Udfra et gammelt luftfoto af området ved Hareløkkerne i den vestlige del af Almindingen antager vi – ubekræftet –  at dette må være den 480 m. lange terrænbane, som Bornholms Motor Sport åbnede i 1946 og benyttede indtil 1949

I 1948 udstedte handelsminister Jens Otto Krag et latterligt forbud mod afholdelse af motorløb i Danmark fra d. 15 juni. Angivelig for at spare på landets brændstofreserver.

Bornholms Motor Sport handlede hurtig og meget kort varsel stablede de et motorløb på benene til afholdelse søndag d. 13. juni på banen i Hareløkkerne.

Bornholms Tidende skrev dagen efter, at stævnet blev afviklet i et strålende vejr, og at især køreren Herman Marcussen fra Hasle gjorde sig fint bemærket ved at vinde to af de tre starter, han deltog i, og samtidig satte han banerekord ed 1,20,1 min. Den tidligere rekord på 2,22,2 tilhørte Orla Johansen, som ikke deltog i stævnet.
Der deltog to københavnske kørere, Zangenberg og Jens Jensen, men de fandt sig ikke rigtig til rette på banen og udgik begge med maskinskader.
Et par tusinde  tilskuere overværede løbene. Der skete ingen alvorlige styrt, så ambulancen fik lov at hygge sig i skyggen under træerne.

Som følge af forbuddet var der ikke flere løb på banen i 1948.

 

 

Travbane 1000m.

 AlmindingenAlmindingen er det største skovområde på Bornholm.
Inde i Skoven ligger Bornholms travbane, her set fra en satellit

Det hidtil største og bedste stævne kørtes over to dage lørdag d. 20. og søndag d. 21. august 1949. Der var flere tusinde tilskuere. Vinder Niels Rydberg fra Kalmar i Sverige foran landsmanden Lennart Løfkvist fra Simrishamn. En tredje svensker, Stig Silver fra Malmø styrtede og kom på hospitalet med hjernerystelse.

De deltagende bornholmske kørere fik ikke meget ud af det på grund af manglende træning.

 

Såfremt du måtte være i besiddelse af informationer, historier eller billedmaterialeog andet
om ovenstående baner, som du venligst vil stille til rådighed for dette websted,

vær da venlig at gøre dette på kontaktsiden eller på e-mail adressen: sk@speedwaylife.com  
På Forhånd mange tak.