Lukket:  2013 og ombygget til en overdækket 250 m. bane, genåbnet i januar 2015

OC001
Odense cykelbane i Odense V. set fra satellit

Cykelbanen ligger i Odense Idrætspark-området, som også har et fodboldstadion, Idrætshal, atletikstadion, skøjtehaller, bowlinghal og crikcetstadion. Den er karakteriseret ikke kun ved sin overflade af beton, men også ved en moderat hældning på de buede langsider og meget stor hældning gennem svingene for at tillade høje hastigheder, som en cykelrytter kunne opnå med motorpace.

Motordrøn over Odense Cykelbane er ingen sjældenhed i banens historie. Mange cykelløb er kørt med motorpace, som regel fra de specielle DERNY maskiner, enten med en maskine til at føre feltet, eller hvor hver rytter havde en pacer foran sin cykel.

Igennem 1950-erne ledte man efter afløsere for de efterhånden noget bedagede DERNYer og der blev gjort forsøg med andre typer som Express og Victoria, men ingen blev fundet egnet.

I 1951 Fik Fyens Motor Sport tilladelse til at arrangere et regulært løb for motorcykler på cykelbanen. Prøvekørsler havde vist, at der kunne opnås betydelige hastigheder på grund af de hævede sving, men også at motorcykler med stor motorkraft var svære at holde, da de ville trække opad og ud mod træbarrieren, som omgiver banen. Derfor besluttede man sig for en maskinklasse på maks. 200 cc, og den kørte bestemt rigeligt hurtig, viste det sig.

Programmet indeholdt rekordforsøg over 3 omgange, en bykamp mellem Aarhus og Odense i 4 heatover 6 omgange, Odense – Løbet i 3 afdelinger, ligeledes over 6 omgange. En afdeling forfølgelsesløb kørtes i 2 indledende heats og en finale. Til slut kørtes Dagens match mellem de to hurtigste ryttere, over 4 omgange og endelig en udfordringsmatch Aarhus-Odense over 6 omgange. Det afbildede program er desværre ikke udfyldt, Men det er oplyst til os, at Jørgen Paaske fra Hjulby blev vinder af Odense – Løbet på sin 197 cc James motorcykel.

OC002

OC003

Her er deltagerlisten. Måske nogen vil hævde, at et løb på en betonbane ikke var Speedway, som vi ynder det, men deltagerlisten viser at alle rytterne var kendte navne fra speedwaybanerne, og de havde en morsom dag

Såfremt du måtte være i besiddelse af informationer, historier eller billedmateriale
og andet om denne bane, som du venligst vil stille til rådighed for dette websted,
vær da venlig at gøre dette på kontaktsiden eller på e-mail adressen: sk@speedwaylife.com