Bogense Haarslev

Bogense Motor klub anlagde i 1939 en bane ved Hårslev Kro på Nordfyn ca. 6 km. syd for Bogense. Banens overflade var jord. Banelængden er ikke oplyst, men har formentlig været ca. 450 meter at dømme efter de opnåede tider over fire omgange.

Det første løb blev kørt d 9. juni 1939, og var nær gået i vasken på grund af kraftig regn. Løbsledelsen valgte at tage et møde med kørerne herom, og der trådte en jysk kører frem og sagde ” Tror du, at vi kører helt herover for at blive snydt for et løb?”.
Så blev det vedtaget at køre, og selv med et par kraftige byger blev den gode stemning under tilskuerpadsernes mange paraplyer bevaret. Der blev afviklet 10 heats, og klasserne var senior 350 cc, Nybegyndere og sidevogne. Disse klasser kørt kun 3 omgange. Endvideres blev der kørt et sluthandicap over 4 omgange.

Det næste løb (dato mangler) trak en tilskuerskare på ca 2500, der blev vidne til at Knud Nielsen fra Århus satte banerekord med 1,21 minut 21.

Den 20. agust gik det igen løs på banen, denne gang med omring 4000 tilskuere på banen. En ekspertklasse med tre stærke københavnske JAP kørere var på programmet sammen med en seks mand stor seniorklasse, hvor man bl. a så Kolding køreren Vitus Kelvang på en Nimbus motor cykel. Endvidere en sidevognsklasse med datidens berømthed H. Skov fra København på en Harley Davidson. I begynderklassen sås bl. a. Svend Nissen på Triumph.

 Batzer Hansen Haarslev20. August 1939: Baltzer Hansen Kbh. i sikker stil på Haarslev banen  

Haarslevbanen

Situationsbillede fra Haarslev  

Banen fk en meget kort levetid, da en verdenskrig kom i vejen og al motorsport lå stille  under den tyske besættelse af Danmark fra 1940 til 1945, hvor al privat motorkørsel var forbudt

Såfremt du måtte være i besiddelse af informationer, historier eller billedmateriale
og andet om denne bane, som du venligst vil stille til  rådighed for dette websted,
vær da venlig at gøredette på kontaktsiden eller på e-mail adressen: sk@speedwaylife.com
På forhånd mange tak.