Fjelsted

Hvordan Fjelsted Speedway Klub blev født.

del 1: Carl Andreasens  historie
del 2: af Annette Vesterskov
del 3: af Anders W. Berthelsen i 1982 (Journalist og forfatter)
del 4: af Søren Kjær

Opdateret i okt. 2013 med video fra DM dag 2 i 1993.

“Det var en mørk og stormfuld nat” (Oprindelig skrevet af den britiske forfatter Edward Bulwer-Lytton) Hver gang tegneseriehunden NUSER begynder på et ny manuskript er det altid den første linje. (-og han kommer aldrig videre) Historien om FSK begyndte på samme måde, men den stoppede ikke på samme måde. Det er sandt at det var en mørk og stormfuld aften da omkring 10 personer mødtes i et lille loftsværelse hos Ejby Junior klub med det formål at stifte FSK – eller rettere – Fjelsted Knallert Klub omkring en knallertbane, de allerede havde eksisteret i 3 år, deraf 2 år under Ejby Junior Klub, og 1 år under Sports Motor Klubben Odin fra Odense. Hovedsageligt var det kørere og deres forældre, der indskrev sig som medlemmer af den ny klub. I dag har kun 3 af disse personer været medlemmer gennem alle disse år, nemlig: Carsten Sørensen, Carl Andreasen og Hanne Jensen. Carl er stadig aktiv i klubben, hvor han ofte bliver brugt som speaker ved FSK’s løb. Han har en utrolig hukommelse, når det gælder kørere, mesterskaber, forældre, store og små detaljer og hændelser i FSK’s historie helt tilbage fra de allerførste dage. En imponerende omvandrende historiebog, som klubben er stolt af at have i sin midte.

Del 1: Før det hele startede:

Omkring 1970 diskuterede flere kommuner muligheden for at oprette knallertbaner for at få ”de fartglade unge mennesker ” væk fra vejene. Før denne diskussion nåede til Ejby havde Carl andreasen kontaktet lederen af Ejby Junior Klub for at bidrage til anlæggelsen af en bane for knallertkørere. I 1971 havde kommunen fundet et areal i landsbyen Fjelsted i en gammel æbleplantage som ejedes af ægteparret Arly og Hanne Jensen. Nu til dags er Hanne Jensen (Moster Hanne) æresmedlem af klubben, og skønt hun er 86 år følger hun ivrigt med i, hvad der sker i og omkring klubben.

Carl Andreasen – også æresmedlem i klubben – dengang selv aktiv speedwaykører blev ansat til atlede projektet under Ejby Junior Klubs vinger. I 1972 måtte Carl trække sig tilbage på grund at sit arbejde og sin egen speedway karriere. Han blev afløst af en anden person fra junior klubben, men det vare kun til 1973, hvor Carl blev bedt om at overtage ledelsen igen. Alternativet var at lukke klubben. Tøvende accepterede Carl på de betingelser, at han ikke ville have løn, og at klubben skulle meldes ind i Danmarks Motor Union. Således kom banen ind i 1973 under Carls ledelse og i SMO’s navn. På samme tid var der en nystartet klub i Middelfart og SMO havde knallerter kørende på den 650 meter lange Fangelbane. På flere jyske baner blev der også kørt knallertløb. Carl kontaktede alle disse klubber og på er møde i Ejby enedes man om at starten en holdturnering mellem fire jyske og tre fynske klubber. Det to bedste klubber fra Jylland og Fyn skulle køre n finale om Danmarksmesterskabet for hold i Middelfart og finalen om det individuelle Danmarksmesterskab skulle køres i Fjelsted.

Nuserne i ydmyge omgivelser: Det første FSK hold tog navnet “Nuserne” efter juniorklubben der havde taget sit navn efter den populære tegneserie ”Radiserne”, hvis hovedfigur er hunden Nuser,og et billede af Nuser prydede forsiden af holdvestene.

nuserHoldet – udstyret med 4,5 og 7,5 HK Minarellier – var klar til kamp. Navne som Carsten Sørensen, Hans Halskov, Finn Larsen, Bent Nielsen og Mikael Brodsgaard var drivkraften bag Nuserne gennem de første 15 år med mange medaljer i turneringen. Før 1973 sæsonen kunne gå i gang skulle meget arbejde gøres. Banens overflade og hegnet skulle rettes op. De gamle æbletræer på inderkredsen skulle fjernes. En vandtank skulle sættes på hjul, og slæbning af banen skete med gamle jernbanesveller hængt i kæder efter en varevogn. Officialjob som dommer, starter og tidtager blev tit udført af en og samme person, stående ved startlinjen, hvor et gummibånd var starttape. Primitivt vil nogle sige, men glæde og entusiasme, viljestyrke og topydelse var dominerende hos de fem personer, der også var holdets første kørere, og som bag SMO tog andenpladsen i turneringen, og overraskende også i mesterskabsfinalen.

Individuelt DM I 1973 overværet at 1500 tilskuere: En stor mediedækning af de første knallert løb førte frem til en større begivenhed, det individuelle Danmarksmesterskab, som FSK arrangerede den 1. september 1973. En endeløs række af tilskuere omringende banen, hvor også repræsentanter for DMU og Ejby kommune var til stede. Alf Busk var den første, der vandt dette mesterskab. Nuser køreren Bent Nielsen besatte 4. pladsen. Denne begivenhed gav knallert speedway et enormt skridt fremad, hvad der kunne mærkes i mange år frem. Yderligere gav det et solidt økonomisk grundlag for FSK, der to måneder senere blev stiftet i det samme lille loftsværelse. Mini speedway – speedways vugge – stod i Fjelsted med nøglen til en stor fremtid for FSK og dansk speedway.

Ovenstående er Carls egen beretning om FSK’s fødsel og først offentliggjort I FSK’s medlemsblad ”Cometen” i 1988 da mini banen fyldte 15 år. Carl selv var formand for klubben fra 1973 til 1981

Små noter fra Motor Bladet 1976 og fra Carl Andreasen. I Nuser’s holdopstilling kunne man finde en kvindelig kører – Pia Halskov sammen med en kvindelig holdleder, nemlig Bo Petersens søster Conny.

Kommende stjerner Et antal Fjelsted kørere alle med baggrund i minibanen skabte sig en professional karriere i forskellige engelske ligaklubber i de følgende år Bo Petersen, Hackney, Preben Eriksen, Ipswich, Jens Rasmussen, Peterborough Jan O. Pedersen, Cradley, John Jørgensen, Coventry, Allan Johansen, Arena Essex, Jan Jacobsen, CradleyMorten Andersen, Cradley, Ronnie Pedersen, Peterborough, Nicki Pedersen, Wolverhampton & Eastbourne.

Del 2: Heldigvis fortsætter historien

Siden Carl Andreasen fortalte sin historie I 1988 er der kørt tusindvis af heat på Fjelsted Speedway Center. Som supplement til Carls historie kan det nævnes at banen til 500 cc blev anlagt i 1976 på bare 26 dage, og den blev åbnet kort efter påske. I 1979 blev der køre en officiel landskamp på den. Ejby kommune skulle I 1989 bruge en ny biblioteksbygning.  Den gamle blev revet ned og givet til FSK, hvor den blev genopbygget og stadig står som klubhus med toiletter, omklædningsrum, bad og cafeteria. Samme år skulle den interkontinental par finale køres i Fjelsted med 6 kørere på banen ad gangen. Faktisk var det også DMU’s 75 års jubilæum det år. Fjelsteds glansperiode var årene fra 1988 indtil første halvdel af 90erne, hvor FSK var Danmarks største klub og nød masser af succes. Jan O. Pedersen blev verdensmester i 1991, hvilket både klubben oh kommunen fejrede med pomp og pragt. Ulykkeligvis resulterede Interkontinental finalen i en økonomisk katastrofe. Finansielle problemer opstod, og som årene gik, forsvandt både kørere og medlemmer også. Fundamentet i en speedwayklub er kørerne, og når de ikke længere var der, var der knap nok grund til at holde klubben i live. I 1998 var der kun en 500 cc kører tilbage sammen med en håndfuld 80cc kørere. Der var ingen microkørere. Ingen hverken i eller udenfor speedway regnede den før så succesfyldte klub for noget, og tilføjet dertil så alt omkring banen forfalden og gav kun beskueren ringe trøst.

Der skulle ske noget drastisk hvis stumperne skulle samles op. Klubbens formand Lasse Hansen og bestyrelsen havde svære overvejelser, som endte med beslutningen om at sælge området, hvor 500 cc banen ligger, til en lokal entreprenør. Gælden var stor, og det vigtigste var at få den væk. De penge, der kom ind ved salget, gik direkte i banken, som derpå velvilligt slettede resten. Så kunne der begyndes på en frisk. Vel vidende, at opgaven var enorm, blev der trukket nye ressourcer ind i bestyrelsen. Blandt dem Annette Vesterskov, hvis første job var at få styr på økonomien. Ikke en krone blev givet ud uden det var strengt nødvendigt. Yderligere begyndte klubben at holde ”åbent hus” arrangementer. Det var nødvendigt at få nye kørere ind som grundlag for fremgang og klubbens fortsatte eksistens. Langsomt men sikkert gik det fremad. Nye kørere kom til og med dem nye ressourcer i form af deres forældre. I 2000 overtog Annette formandsposten fra Lasse Hansen. Lasse havde gennem mange år brugt det meste af sit liv for FSK, og havde i lange perioder boet i en campingvogn ved siden af banen for at kunne nå det hele.

I 2002 prøvede FSK igen at arrangere et mere betydende løb. Det danske U21 mesterskab blev kør på Fjelstedbanen den 2. juni. 1500 tilskuere var rundt om banen var en stor opmuntring efter en lang mørk periode.

Nicki Pedersen blev Verdensmester i 2003. En enorm begivenhed for Danmark og for Fjelsted, hvor Nicki var vokset op. Den slags glade øjeblikke gav kræfter til at tro på fremtiden.

2005 var året, hvor Fjelsted med finalen i Danmarksmesterskabet beviste at være tilbage på scenen. Året hvor mange speedway fans opdagede, at FSK stadig var i live. Den 19. august strømmede ikke mindre end 6500 tilskuere ind å banen og bidrog til den mest spændende dag i mange år. Indrømmet, der var småfejl, men alt i alt gik det fint. Finalen skrev historie som en ubeskrivelig succes på trods af, at ingen i klubben før havde prøvet at arrangere et så stort stævne. Nicki Pedersen vandt det Danske Mesterskab på den selv samme bane, hvor han kørete sine allerførste meter på en speedway cykel. Et uforglemmeligt øjeblik for alle – ikke mindst for Nicki.

2006 blev brugt til at genvinde pusten og til at finde en løsning for 80 cc banen. På grund af alder var ejeren Hanne Jensen tvunget til at sælge. Heldigvis løstes problemet. Middelfart kommune ejer nu området, og banens fremtid er sikret.

I 2007 blev næste skridt fremad taget. Efter et fravær i ligaen på 7 år er FSK tilbage med et hold, der består af unge fynske kører og med Hans Andersen som holdkaptajn.

 Del 3: Mormors bondegård:

Denne skrev i 1982 I sin bog ”Speedway – for sjov eller forretning” disse pluk som klart viser den entusiasme, som karakteriserede Fjelsteds kørere og ledere i begyndelsen af 1981.

Forud for årets første speedwayløb går der et knokkelarbejde, som samtidig er enhver kørers vinterhobby, Hver eneste aften mellem jul og påske mødes Jan, Michael, Allan og John på deres fælles værksted, som de har indrettet på en bondegård ejet af Jan og Michaels mormor på Nordfyn, helt ude, hvor kragerne for længst har vendt om.
Alle fire har i fællesskab købt det værktøj, der hænger på væggen. I vindueskarme står motorolie, Fanta og Cola side om side. Men olie er vigtigere end læskedrikke i de kolde vintermåneder.
Et termometer på væggen ved siden af en Ole Olsen plakat viser 11° C, hvad der er alt det lille elvarmeapparat kan præstere. Men de fire kammerater kan sagtens holde varmen. Time efter time knokler de med cyklerne. Det er sjældent, de kommer hjem for midnat. I vintermånederne splitter de cyklerne fuldstændig ad, udskifter slidte dele og polere motordele.
Midt i marts samler de cyklerne igen. En hel uge går med at ”skive” et topstykke op, og Allan bruger to aftner på et baghjul. Men ingen tvinger dem til knokkelarbejdet, og det gør det hele sjovere. Ud over den kolossale arbejdstid koster vinterrenoveringen ca, 5000 kr. pr. cykel. Vedligeholdelse i sæsonen sluger de næste 5000, og langt mere hvis en motor brænder sammen eller et stel bliver bøjet. De har alle købt speedwaycykler indenfor de sidste to år.
Kun John kunne betale nyprisen på ca. 22.000 kr. De andre ca. halvdelen for brugte maskiner. Alle fire kører nu på engelske Weslake maskiner, ligesom flertallet af speedwaykørere gør. – Jeg tror. Weslake er hurtigere og prisen er den samme som for andre maskiner, siger Allan.
Fra plakaten på væggen smiler Ole Olsen ned til de fire kammerater, der gør lidt grin med deres idol. Olsen har ofte  forklaret et nedenlag med, at maskineriet svigtede, og har netop skiftet sine JAWA cykler ud med Weslake, og drengene diskuterer, hvad det vil betyde for ham. For nylig skrev Olsen i Ekstra Bladet, at han nu konkurrer på lige vilkår. – Hvad mon han så finder på af undskyldninger næste gang han taber, griner John.

I April fælder Fjelsted lederne dom over Allan, John, Jan og Michael og 40 andre kørere. De afgør, hvem der skal køre i 1. division, hvem skal køre i 2. division eller kvalifikationsturneringen og hvem skal slet ikke køre i nogen division.
De fire betragter ikke hinanden som rivaler, selv om de  inden længe skal konkurrere om at komme på hold. Tværtimod hjælper de hinanden og giver gode råd. Fjelsted har 6 hold i Danmarksturneringen. Det er mere end nogen anden dansk klub. Kørernes udtagelse til hvert hold afgøres alene af en 5-mands komite, der har besluttet at arrangere to udtagelsesløb. En lille 19-års knægt på bare 45 kg. dukker op. Hans kammerater siger, at han ikke lever af andet end pølsebrød, men han kører om bare helvede. To gange blev han dansk mester på knallert, og klublederne er sikre på, at han en dag bliver berømt. Hans navn er Jan Oswald Pedersen, også kaldet ”Lille Jan”.

 En karismatisk leder.
”Folk siger, jeg er tosset, men det gør ikke noget. De må kalde mig, hvad de vil. Jeg bliver ved med at kritisere toppen, lige indtil klubberne får bedre vilkår” Bortset fra småjobs har IB PETERSEN været arbejdsløs siden han for 10 år siden lukkede sit mekanikerværksted. Han har aldrig selv kørt speedway, men fik interessen, da sønnen Bo begyndte at køre knallertløb. Samfundet kalder ham arbejdsløs, men han bruger op til  30timer om ugen på at holde banens traktor og lastvogn i stand, opsætte bænke, hegn og toiletter samt ringe rundt til kørerne og aftale mødetider og mødesteder. – Det er meget sjovere end at ordne haven, ler han. – Fru Petersen er lige så gal med det som mig, eller gik det heller ikke. Familiens stolthed er sønnen Bo, professionel kører i England. En hel væg i deres hus er fyldt med sølvpokaler og farvebilleder af deres savnede søn, om besøger dem 3 gange om året.

Ib er renlivet amatør. – Vi klubledere har aldrig fået så meget som en madpakke. Det er frivilligt arbejde, der har gjort Fjelsted til, hvad det er i dag. Jeg tror ikke professionalisme vil gøre dansk speedway noget godt. Ib husker den dag I 1975, da de gik gennem gårdmandens hegn og sagde, – Her skal ligge en speedwaybane. Næstformanden Christian Halskov fik det hårde job med at skaffe de nødvendige tilladelser, hvad han klarede at få gennem miljømyndighederne på den forbavsende korte tid af 6 måneder. Så arbejdede de dag og nat gennem april og maj 1976 med at grave banen ud, vande og tromle, tromle og vande igen og igen. Det var en dejlig dag, da de så den færdige bane. -Nej, penge er ikke alt, siger Ib.

Fjelsted dommertårnMeget er forandret  i Fjelsted, men det gamle hyggelige dommertårn står endnu.

Del 4:  Efterskrift.

Historien om Fjelsted er en historie om at lære en hård lektie. Det er historien om, hvor langt entusiastiske klubledere og kørere kan bringe en ide til at leve. Uden den ville Fjelsted, som har frembragt dusinvis af topkørere, aldrig have eksisteret. Den tids klubledere var glade amatører med visioner og ambitioner. De var helt sikkert hårdt arbejdende folk, men desværre holdt Ib Petersens ord – Penge er ikke alt, ikke stik.
Som ovenfor beskrevet viste en anden gammel sætning  –  Uden penge gør det ondt, sig mere sand. Nutidens klubledere er stadig amatører i den forstand, at det ikke er deres levebrød, og de bliver ikke betalt for det. Men deres holdning til jobbet er indiskutabelt professionel. Organisationen er sat på skinner for at sikre en glat og fejlfri afvikling af løbene, som møder tilskuernes forventninger om sport og underholdning og sponsorernes forventninger om værdi for pengene. Finaleløbet i Danmarksmesterskabet 2007 nød bevågenhed fra 10.711 betalende tilskuere, hvilket viser at, efter 7 år er Fjelsted tilbage i publikums bevidsthed. Og endnu bedre, FSK’s kaptajn Hans Andersen vandt mesterskabet. Hvem kunne ønske mere?
Med et stærkt forbedret økonomisk grundlag er udsigterne gode. Den gamle ”talentfabrik” kværner igen nye talenter ud som Casper Wortmann, Peter Kildemand, Nicki Barrett og mange andre.

2012 tilføjelse: Efter i et par sæsoner at have kæmpet desperat for at undgå den grimme sidsteplads i den danske speedwayliga lykkedes det Fjelstedholdet at tilkæmpe sig en plads i slutspillet om medaler, og sikre sig årets sølvmedaljer på Korskrobanen efter hjemmeholdet

fjelstedSatellit foto af Fjelsted Speedway Center i 2008

Allerede kort efter åbningen af 500 cc. banen blev den skueplads for en lang række store løb både af natioinal og internation art.
Nedenfor bringer vi et udpluk af nogle af de vigtigste.

15.05.78, Dansk VM kvalifikation.
Resultat:
1. Bent Rasmussen           13+3 p.
2. Kristian Præstbro,         13+2 p.
3. Hans Nielsen,                12+3 p.
4. Michael Lohmann.        12+2 p.
5. Alf Busk                          12+1 p.
6. Bo Petersen,                  10 p.

29.06.1980, EM U21 semifinale.
Resultat.
1. Erik Gundersen,         DK         15 p.
2. Ari Koponen,               SF         12 p.
3. Tony Briggs,                NZ         11+3 p.
4. Tommy Knudsen,       DK         11+2 p.
5. Rif Saitgareev              SU         11+1 p.
6. Marek Kæpa,               PL          10+3 p.
7. Klaus Lohmann,         DK          10+2 p.
8. Hans Albert Klinge,    DK          10+1p.

17.08.1980, DM finale
Resultat:
1. Bo Petersen                    15 p.
2. Erik Gundersen,             13 p.
3. Bent Rasmussen,           12 p.
4. Hans Nielsen,                 11 p.
5. Finn Thomsen,                11 p.
6. Ole Olsen,                       10 p.
7. Preben Eriksen,              10 p.
8.  Jens Henry Nielsen,         6 p.

10.05.81, Dansk VM kvalifikation.
Resultat:
1. Ole Olsen                       15 p.
2. Bo Petersen,                  13 p.
3. Erik Gundersen,             12+3 p.
4. Tommy Knudsen.          12+2 p.
5. Hans Nielsen,                 12+1 p.
6. Jens Henry Nielsen,          8+3 p.
7. Finn Thomsen,                  8+2 p.
8. Preben Eriksen,                 8+Ef

04.07.82, Nordisk VM kvalifikation.
Resultat:.
1. Erik Gundersen,         DK        12+3 p.
2. Hans Nielsen,             DK        12+2 p.
3. .Bo Petersen,              DK        11+3 p.
4. Kai Niemi,                    SF        11+2 p.
5. Ole Olsen,                   DK        11+1 p.
6. Jan Andersson,             S         10 p.
7. Tommy Knudsen,       DK        10 p.
8. Rickard Hellsen,            S         10 p.

08.05.83, Dansk VM kvalifikation.
regnet af, kørt den følgende dag d. 09.05.83..
Resultat:
1. Hans Nielsen,                 15 p.
2. Erik Gundersen,             13 p.
3. Ole Olsen,                       12+3 p.
4. Tommy Knudsen.           12+2 p.
5. Peter Ravn,                      11 p.
6. Finn Rune Jensen,            8+3 p.
7. Preben Eriksen,                8+2 p.
8. Hans O. Christensen,       7 p.

03.06.1984, VM par Semifinale.
1. Hans Nielsen, 13 / Erik Gundersen, 12,               DK                 25 p.
2. Dennis Sigalos, 14 / Shawn Moran 10,                USA               24 p.
3. Ivan Mauger, 9 / Mitch Shirra, 14,                        NZ                 23 p.
4. Jan Andersson, 15 / Björn Andersson, 5,                S                 20 p.
5. Kai Niemi, 11 / Ari Koponen, 6,                              SF                 17 p.
6. Jozef Petrikovics 9 / Zandor Tihany 2                     H                 11 p.
7. Nikolai Manev 3 / Veselin Markov 3,                    BG                   6 p.

09.06.85, Nordisk VM kvalifikation.
Resultat:
1. Tommy Knudsen,        DK           15 p.
2. Jan Andersson,               S           12 p.
3. Erik Gundersen,           DK           11 p.
4. Kai Niemi,                      SF           10 p.
5. Hans Nielsen,               DK           10 p.
6. Jan O. Pedersen,          DK           10 p.
7. John Jørgensen,           DK              8 p.
8. Tommy Nilsson,            S               8 p.

08.05.86, Dansk VM kvalifikation.
Resultat:
1. Hans Nielsen,                 14 p.
2. Erik Gundersen,             13+3 p.
3. Bo Petersen,                   13+2 p.
4. John Jorgensen.              12 p.
5. Jan O. Pedersen,            12 p.
6. Sam Nicolajsen,               7 p. *)
7. Jens Rasmussen,              7 p.
8. John Eskildsen,                 7 p.

*)  Efter stævnet ændrede DMU resutatet og udtog Tommy Knudsen, som styrtede i sit sidste heat.
Sam Nicolajsen ankede denne beslutning til Ordensudvalget, som fastlog, at DMU var lovligt berettiget til at gøre dette.

30.08.1987, DM finale

Resultat:
1. Hans Nielsen, ´               14 p.
2. Erik Gundersen,              13 p.
3. Brian Karger,                   11 p.
4. John Jørgensen,               10 p.
5. Peter Glanz,                       9 p.
6. Tommy Knudsen,              8 p.
7. Jan Stæchmann,                8 p.
8. Peter Ravn,                        8 p.

12.08.1990, Intercontinental finale.

Resultat:
1. Shawn Moran,           USA           14 p.
2. Per Jonsson,                   S           12 p.
3. Hans Nielsen,              DK           11+3 p.
4. Jan O. Pedersen,         DK           11+2 p.
5. Rick. Miller,                USA           10 p.
6. Kelvin Tatum,              GB             9 p.
7. Ronnie Correy,          USA             9 p.
8. Richard Knight,            GB            8 p.

31.05.1993,  DM finale . Dag 2.

Resultat:
Dag 1. 29.05.93        Dag 2.
.                                     Randers                      Fjelsted.                            Sum.
1. Hans Nielsen,                 13 p.                           15 p.                             28 p.
2. Tommy Knudsen,           14 p.                           13 p.                             27 p.
3. Brian Karger,                  10 p.                            11 +3 p.                       21 p.
4. John Jørgensen,                9 p.                            12 +2 p.                       21 p.
5. Jan Stæchmann,               9 p.                            12 +1 p.                       21 p.
6. Hans Clausen,                  7 p.                            10 p.                             17 p.
7. Jacob Olsen,                     9 p.                              6 p.                             15 p.
8. Kenneth Arnfred,             7 p.                              7 p.                             14 p.

25.05.1996,  DM finale . Dag 2.
Resultat:                             Dag 1.                       Dag 2.
.                                    Holstebro.                    Fjelsted.                             Sum.
1. Brian Karger,                    11 p.                         15 p.                            26 p.
2. Jan Stæchmann,               11 p.                         13 p.                            24 p.
3. Brian Andersen,               11 p.                         11 p.                            22 p.
4. John Jørgensen,                13 p.                           8 p.                            21 p.
5. Ronnie Pedersen,             12 p.                           9 p.                            21 p.
6. Frede Schött,                    12 p.                           7 p.                            19 p.
7. Gert Handberg,                10 p.                           9 p.                            19 p.
8. Jesper Olsen                       8 p.                           7 p.                            15 p.

19.08.2005,  DM finale..
Resultat:                                                 C-finale:     B-finale:       A-finale:
1. Nicki Pedersen,                15 p.                                                         3 p.
2. Niels Kr. Iversen,             13 p.                                                          2 p.
3. Hans Andersen,               12 p.                                                          1 p.
4. Charlie Gjedde,                11 p.                                                          0 p.
5. Kenneth Bjerre,                 9 p.                                      3 p.
6. Morten Risager,                 8 p.                                      2 p.
7. Bjarne Pedersen,             10 p.                                      1 p.
8. Henrik Møller,                  10 p.                                      0 p.
9. Henning Bager,                  6 p.                    3 p.
10. Jesper Kristiansen,           5 p.                    2 p.
11. Patrick Hougaard,            5 p.                    1 p.
12. Jesper B. Jensen,              8 p.                    0 p.

03.08.2007,  DM finale . Dag 2.
Resultat:                             Dag 1.                       Dag 2.              C-finale:     B-finale:       A-finale:
.                                       Holsted.                      Fjelsted
1. Hans Andersen,               14 p.                      +12 = 26 p.                                                    3 p.
2. Bjarne Pedersen,             14 p.                      +13 = 27 p.                                                    2 p.
3. Nicki Pedersen,                11 p.                      +14 = 25 p.                                                    1 p.
4. Niels Kr. Iversen,             13 p.                      +12 = 25 p.                                                    0 p.
5. Kenneth Bjerre,                11 p.                     +12 = 23 p.                                3 p.
6. Jesper B. Jensen,                8 p.                       +8  = 16 p.                                2 p.
7. Mads Korneliussen,           4 p.                       +9  = 13 p.                                1 p.
8. Charlie Gjedde,                  8 p.                       +9  = 17 p.                                0 p.
9. Patrick Hougaard,              6 p.                      +5  = 11 p.              3 p.
10. Nicolai Klindt,                   6 p.                      +5  = 11 p.              2 p.
11. Kenneth Hansen,             4 p.                      +5  =   9 p.              1 p.
12. Henning Bager,                4 p.                      +6  = 10 p,              0 p.

06.06.2008, UEM, U19 semifinale/ Nordisk finale.
1. Patrick Hougaard,              DK                          14 p.
2. Peter Kildemand,               DK                          13 p.
3. Kim Nilsson,                          S                           11 p.
4. Jonas Messing,                      S                           10 + 3 p.
5. Simon Nielsen,                   DK                           10 + 2 p.
6. Linus Eklöf,                            S                           10 + 1 p.
7. Dennis Andersson,               S                           10 + 0 p.
8. Peter Juul Larsen,              DK                             9 p.

07.08.2009,  DM finale . Dag 2.
Resultat:                             Dag 1.                      Dag 2.                 Finale:
,                                         Vojens                       Fjelsted
1. Nicki Pedersen,                14 p.                     +15 = 29 p.              3 p.
2. Kenneth Bjerre,                14 p.                      +9  = 23 p.              2 p.
3. Hans Andersen,               11 p.                      +14 = 25 p.              0 p.
4. Niels Kr. Iversen,             10 p.                      +12 = 22 p.              1 p.
5. Nicolai Klindt,                     9 p.                       +8  = 17 p.
6. Patrick Hougaard,              7 p.                       +9  = 16 p.
7. Morten Risager,                 9 p.                       +7  = 16 p.
8. ULrich Østergaard,            5 p.                       +8  = 13 p.

07.08.2014,  DM finale . Dag 2.
Resultat:                              Dag 1.                      Dag 2.                 Finale:
.                                    Holstebro                     Fjelsted
1. Niels Kr. Iversen,             12 p.                     +13 = 25 p.               3 p.
2. Peter Kildemand,             10 p.                     +12 = 22 p.               2 p.
3. Bjarne Pedersen,             12 p.                      +9  = 21 p.               1 p.
4. Michael  J. Jensen,              9 p.                     +12 = 21 p.                 d
5.  Mikkel Bech Jensen,          8 p.                     +12 = 20 p.
6. Mads Korneliussen,         11 p.                      +7  = 18 p.
7. Kenni Larsen,                      9 p.                     +8  = 17 p.
8. Hans  Andersen,                 9 p.                     +8  = 17 p.

04.08 2017, DM finale:

Advarsel: Nedenstående video varer 2 timer og 25 minutter!

Såfremt du måtte være i besiddelse af informationer, historier eller billedmateriale
og andet om denne bane, som du venligst vil stille til rådighed for dette websted,
vær da venlig at gøre dette på kontaktsiden eller på e-mail adressen: sk@speedwaylife.com 
På Forhånd mange tak.