BOXEN Herning

Indendørs speedway

Adresse;
Jyske Bank, BOXEN
Kaj Zartows vej 7
7400 Herning.

Denne store bygning er opført direkte ved Messecenter Herning som en stor multiarena for alle former for sport og andre store begivenheder som koncerter o.s.v.
Også indendørs motorsport som supercross kan rummes, og d. 4 og 5 februar 2011 var der på hallens gulv udlagt 300 tons belægningsmateriale til bygning af en ca. 150 meter lang bane til indendørs speedway
Esbjerg Motor Sport stillede officials og hjælpere til alle de jobs, der kræver licens fra DMU.
Flere store internationale kørere skulle deltage. Men om nogle af dem havde forudset problemerne, vides ikke. Faktum er, at flere af dem blev væk med og uden undskyldninger.
Sandt er det da også, at banen ikke var god. I forvejen var den, som det kan ses på billedet ret snæver og faktisk også mindre end de fleste baner til 80 cc speedway, så der skulle mere end almindelig god teknik til at komme godt gennem svingene.
Bedre blev det ikke af, at banen havde svært ved at holde til belastningen, især den første aften, hvor den blev hullet og løs i overfladen, og hvor der skete mange styrt.
Dagspressen, der forud havde fulgt optakten med interresse, var hård i sin dom, og kaldte stævnet en fiasko uden sportslig værdi både på grund af de mange afbud og på grund af de mange styrt.

Hele næste dag blev der arbejdet hårdt med at få banen gjort bedre, hvilket delvis lykkedes. Helt god blev den dog aldrig. Der skulle også findes kørere til at udfylde hullerne i programmet.
Den hårde kritik i pressen fik sikkert mange til at holde sig væk fra stævnet lørdag aften, så arrangørerne kom til at stå med et underskud på flere hundrede tusind kroner.
Om forsøget nogen sinde bliver gentaget er nok tvivlsomt. At indendørs speedway er muligt, ses både i PARKEN og i Cardiff, men der er banerne større og mere regulært runde i formen, og frem for alt har man skabt en belægningstype, der kan holde til at blive brugt.

Som hard core speedway fan gennem en lang årrække finder denne webmaster, at lørdag aftens største oplevelse næsten var i pausen, hvor den gamle tyske mester Egon Müller optrådte med at synge det gamle Frank Sinatra nummer “I did it my way”.

HerningSpeedway-Illustration002%20(8)

Lørdag aftens resultater:
Hovedløbet:
1. Nicki Pedersen                     13 point.
2. Kenneth Hansen                  12 point.
3. Michael Jepsen Jensen       12 point.
4. Martin Smolinski                  11 point.

De 8 pointrigeste kørte derefter 2 semifinaler og en finale.
Finalen:
1. Kenneth Hansen
2. Nicki Pedersen
3. Leon Madsen
4. Michael Jepsen Jensen (F)

Såfremt du måtte være i besiddelse af informationer, historier eller billedmateriale
og andet om denne bane, som du venligst vil stille til rådighed for dette websted,
vær da venlig at gøre dette på kontaktsiden eller på e-mail adressen: sk@speedwaylife.com 
På Forhånd mange tak.