Højsgård Mors

Fakta:
Banens navn:  Højsgård jordbane
Adresse:  Solbjerg, Mors   Længde:  330 m.
Overflade:  Jord
Åbnet:  30. juni 1957
Lukket:  1957

På Morsø Motor sports ekstraordinære generalforsamling d. 9. november 1955 vedtog de fremmødtes flertal, at klubben skulle leje et jordareal af gårdejer Peder Nørgaard i Solbjerg.
Begrundelsen var, at arealet var egnet til tl anlæggelse af en terrænbane, og at der også kunne blive plads til en flad jordbane.
Der skete dog ikke noget konkret før klubbens ordinære generalforsamling i efteråret 1956, hvor de vedtoges at der både skulle anlægges en moto cross bane og en speedway.  Anlægsarbejdet blev efter en tilbudsrunde overdraget til entreprenørfirmaet Jens Vendelbo i Nykøbing Mors.
Åbningsløbet afslørede, at banen, som næsten alle ny baner, viste sig at være meget blød, og hurtigt blev meget opkørt. Om det var denne kendsgerning eller det var motocross køreren Mogens Rasmussens evner som motorcyklist, der gjorde udslaget, vides ikke, men det var lidt af en sensation, at han i sit første baneløb sejrede i senior standard 500 cc klassen.

Resultaterne:

Senior 500 cc.
1. Mogens Rasmussen, Næstved
2. Mogens Kjær Hansen, Randers.

Special 500 cc.
1. Mogens Jensen, Holstebro

Junior A 500 cc.
1. Thorvald Øbro, Aalborg

Junior B 500 cc
1. Gunnar Andersen, Randers

Junior B letvægt
1. Børge O. Jensen, Mors

Sidevogne
1. Carl Andersen, Aarhus/Ove Petersen, Randers.

Vi har ikke fundet flere omtaler af speedway løb på banen i 1957, ligesom banen heller ikke findes i løbskalenderen for 1958. Men motorklubben på Mors har fortsat sine aktiviteter med Moto cross på øen.

Såfremt du måtte være i besiddelse af informationer, historier eller billedmateriale
og andet om denne bane, som du venligst vil stille til rådighed for dette websted,
vær da venlig at gøre dette på e-mail adressen: sk@speedwaylife.com 
På forhånd mange tak.